PRLINK.NO |

Fortnite er i krig med både Apple og Google

Fortnite

Fortnite er fjernet fra både App Store og Google Play. Apple sier at Epic Games, som er selskapet som lager spillet,  bryter med deres retningslinjer. Fortnite er nå ikke lenger å finne i App Store.

Du finner ikke lenger Fortnite i App Store eller Google Play. Apple har sakt at Epic Games, som har laget Fortnite, bryter med deres retningslinjer. Utgiveren Epic Games saksøker nå Apple. Apple sier at Epic Games har brutt retningslinjene med vilje.

Kortvarig og forberedt.

Fortnite ble først tilgjengelig i Google Play i april i år, og etter 5 måneder så startet altså denne «uenigheten». I følge Epic Games , og tanke på hvor lang tid det har gått, så har Epic Games vært godt forberedt på at Fornite ville bli kastet ut av App Store og Google Play.

Årsak.

Årsaken er at Epic Games, har kommet med en oppdatering til spillet hvor brukerne kan gjøre kjøp i appen og betalte Epic direkte, i stedet for at Apple eller Google tar seg av dette og krever 30 prosent av beløpet i avgift.

Da oppdateringen er i utgangspunktet et klart brudd på retningslinjene til Apple Store og Google play, så har altså de to app-markedsplassene fjernet Fortnite. Epic Games har nok med penger, og det er kanskje på tide at en av de store gutta utfordrer retningslinjene til de enda større gutta.

Epic Games saksøker Apple og google for monoplvirksomhet.

Epic Games allerede saksøkt både Apple og Google for ulovlig konkurransehemmende begrensninger.
App Store, som er det eneste stedet spillet er tilgjengelig for IOS, er i forhold til Android ikke like begrenset, da det er fullt mulig å laste ned apper fra en rekke ulike markedsplasser fra hvor som helst, noe som også betyr at Fortnite fortsatt er tilgjengelig for nye brukere. Men Google Play er den offisielle butikken, som også tilbyr automatisk oppdatering av appene.

Apple forsøkte å fjerne Unreal Engine, men mislykkes.

Greia er at Epic står også bak spillmotoren Unreal Engine. Unreal Engine brukes til å utvikle andre spill, og det er svært mange utviklere som bruker akkuratt denne spillmotoren. Dersom Unreal Engine også hadde mistet tilgangen til App Store, så ville samtlige utviklere som bruker spillmotoren som lager mobilspill også ha blitt rammet. Dette fikk store reaksjoner fra Microsoft. Dette ble stoppet i retten, og dommeren konkluderte med at rettstvisten ikke burde «skape kaos» for tredjepart spillutviklere. Dermed fikk ikke Apple lov til å fjerne Unreal Engine.


PRLINK.NO

NYHETSBREV

Copyright © 2022 prlink.no